Ρήνου, 3061 Λεμεσός, Κύπρος +357 25692130 lyk-ag-ioannis-lem@schools.ac.cy

Sylvia Econ

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στην Ιστοσελίδα του Σχολείου μας, η οποία θα αποτελεί τη γέφυρα «Ηλεκτρονικής» επικοινωνίας της μαθητικής μας κοινότητας με τους γονείς και την ευρύτερη κοινωνία.

Το Λύκειο Αγίου Ιωάννη αποτελεί για όλους μας ένα σημαντικό σταθμό της ζωής μας. Πρόκειται για ένα σχολείο καταξιωμένο με τεράστια προσφορά όχι μόνο στις οικογένειες της περιοχής αλλά και στην πόλη μας και στην πατρίδα μας γενικότερα. Οι χιλιάδες απόφοιτοί του, οι οποίοι πέρασαν από τις σχολικές τάξεις νιώθουν ακόμη συγκίνηση όταν μιλούν για το σχολείο τους. Είναι γι’ αυτό που νιώθουμε ότι, οι σημερινοί μας μαθητές έχουν τεράστια ευθύνη για να διατηρήσουν και να συνεχίσουν την παράδοση αυτή που άρχισαν πριν τόσα χρόνια, ίσως και οι ίδιοι τους οι γονείς μέσα στις ίδιες τάξεις.

Οι μαθητές μας αποτελούν το μεγαλύτερο μας μέλημα. Ζητούμε όμως από αυτούς να θέσουν υψηλούς στόχους για τους εαυτούς τους διότι μόνο έτσι θα αγωνιστούν και θα κάνουν όχι μόνο τους γονείς τους αλλά και το σχολείο μας περήφανους. Οι καθηγητές σας είναι έτοιμοι να σας παρέχουν όλες τις ευκαιρίες για να αναπτύξετε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, δίνοντάς σας γνώσεις και καλλιεργώντας σας δεξιότητες. Ζητούμε, επίσης, από τους μαθητές μας να λαμβάνουν μέρος στις δραστηριότητες που διοργανώνει, στους διαγωνισμούς και σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία το Σχολείο μας λαμβάνει μέρος. Με τον τρόπο αυτό, καλούμε τους μαθητές μας να ξεδιπλώσουν τις ιδιαίτερές τους κλίσεις και να εκφραστούν με δημιουργικότητα. Ζητούμε επίσης από τους μαθητές μας, ως αυριανοί ενεργοί πολίτες της πατρίδας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συμπεριφέρονται με απόλυτο σεβασμό προς τους υπόλοιπους, καθηγητές και συμμαθητές τους. Η συμμόρφωση προς τους κανονισμούς, ο σεβασμός στην περιουσία τους Σχολείου, η αρμονική συνύπαρξη, η αποδοχή της διαφορετικότητας πρέπει να θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ, προϋποθέσεις για την καλή λειτουργία του Σχολείου μας. 

Στην ιστοσελίδα μας, μπορείτε να δείτε όλες τις Δράσεις του Σχολείου μας. Σημειώνω με έμφαση, στο σημείο αυτό, ότι τα βραβεία και οι διακρίσεις που κερδίζουν οι μαθητές μας είναι δεκάδες, τιμώντας όχι μόνο το Σχολείο μας αλλά και τους εαυτούς τους. Κάθε χρόνο, οι μαθητές μας παίρνουν στα χέρια τους μια τιμημένη σκυτάλη και πρέπει με επιτυχία να την παραδώσουν στις επόμενες γενιές γεμάτη επιτυχίες! Εμείς οι καθηγητές τους είμαστε σίγουροι για την επιτυχία τους!

Σύλβια Οικονομίδου

Διευθύντρια